26
Oct
2018

Претставен е првиот 3Д-печатен челичен мост

Холандската компанија за роботика MX3D го заврши печатењето на првиот 3д печатен челичен мост кој треба да биде поставен наредната година на каналите во Амстрдам. Пешачкиот мост, 12 метри долг, е изработен во соработка со дизајнерот Joris Laarman, и е претставен на Холандската недела на дизајн од 20ти до 28 Октомври.
Source (Извор) : DEZEEN