fbpx НОМА 2.0 во адаптиран магацин во Копенхаген | Studio John & Johny
04
Oct
2018

НОМА 2.0 во адаптиран магацин во Копенхаген

Архитектонскот студио "BIG", ги објави сликите на новиот простор на познатиот ресторан "NOMA", добитникик на две Мишелин Ѕвезди. НОМА за својот нов простор адаптираше поранешен воен магацин изграден 1917 годин во областта Кристијанија во Копенхаген.

Напуштена неколку години и покриена со графити, линеарната структура на складот беше реконструирана, при што се земени во предвид строгите кодови за зачувување на историски значајниот локалитет.

Gallery
Source: