fbpx Куќа инспирирана од Африка во центарот на Лос Анџелес | Studio John & Johny
15
Oct
2018

Куќа инспирирана од Африка во центарот на Лос Анџелес

Инпириран од Африка, каде што живеел неколку години, Стивен Ерлик го дизајнира својот дом во "Venice Beach" во Лос Анџелес. И покрај тоа што објектот е лоциран во урбано подрачје, Ерлик во целост се прилагодува на природното опкружување, при што речиси се губат границите на внатре-надвор, а урбанато опкружување како и да не постои.

Source: